TORRA SA

Serveis Funeraris de Sabadell

Grup de suport al dol

Què és el Grup de Suport al Dol?

És una entitat sense ànim de lucre creada l'abril de 2003 per iniciativa d'un grup de persones que van patir al seu dia la pèrdua d'un ésser estimat, a més de dos professionals interessats en el tema.

 

Basa la seva filosofia en la teràpia de grup des de la convicció que per transitar pel procés del dol, és millor fer-ho acompanyats per persones que han passat per experiències semblants.

 

El grup facilita un espai on poder compartir emocions des de la llibertat d'expressió i creences. Les persones que formen part de l'associació són voluntaris amb formació específica sobre el procés de dol adquirida per dues vies: a través de la pròpia experiència i la que resulta del procés d'investigació i documentació basada en estudis especialitzats.

 

Com podríem definir el Dol?

Podríem dir que el dol és un procés d'adaptació, un període d'aprenentatge i una de les experiències més doloroses i punyents provocada per la pèrdua d'un ésser estimat. El dol és present quan perdem a qui volem i sentim la seva absència, és llavors quan apareix el dolor que encara que no ho sembli, és una cosa natural i forma part del procés. La mort és part de la vida. Afrontar-la amb enteresa i amor ens fa créixer com a éssers humans i ens ajuda a ser millors.

 

www.grupdesuportaldoldesabadell.es