TORRA SA

Serveis Funeraris de Sabadell

Sala de premsa / Notícies


 

Festivitat de Tots Sants
| noticies | 10/10/2022

Tots Sants 2.022

Com cada any per Tots Sants, Torra S.A.empresa responsable del serveis funeraris de la ciutat, es posa al servei dels visitants del Cementiri de Sabadell. Durant el dimarts, 1 de novembre, en els 2 punts d'informació que l'empresa instal·larà en diferents ubicacions clau del cementiri, el seu equip atendrà totes les qüestions i dubtres dels ciutadans, i també orientarà als qui acudeixin a informar-se sobre l'estat de la concessió dels seus nínxols i sepultures familiars.

Es celebrarà una Cerimònia laica en record dels difunts a les 12h a Capella del Cementiri Vell.

L'horari de visites és de 9 del matí a 6 de la tarda.

S'ha fet un reforç del servei d'autobús per facilitar l'accés en transport públic.

  


Descarregar pdf
El Cementiri obre el procés d'adjudicació de 6 tombes rehabilitades
Torra | noticies | 30/10/2021

A partir del 15 de novembre, els interessats en la seva adjudicació podran presentar la sol·licitud a les oficines del Departament de Cementiri ubicades a la Ronda Orient, 67 (al costat del Tanatori), en horari de dilluns a divendres de 9 a 14 i de 15 a 17h.

Tel 937 270 254

cementiri@funerariatorra.com

D'acord amb el Reglament de Cementiri, les concessions del dret funerari s'adjudicaran per ordre rigorós de presentació de sol·licituds i s'atorgaran per un termini de cinquanta anys.


Descarregar pdf
Festivitat de Tots Sants
Torra | noticies | 10/10/2021

Espaiem les visites al Cementiri per evitar que l'1 de novembre hi hagi aglomeracions!

L'horari de visites és de 9 del matí a 6 de la tarda. S'ha fet un reforç del servei d'autobús per facilitar l'accés en transport públic, els caps de setmana del 23 i 24, 30 i 31 d'octubre, i el dilluns 1 de novembre.

El dia 1, es farà una Cerimònia laica en record dels difunts a les 12h a Capella del Cementiri Vell, i a les 13h es farà un concert a la plaça de les Illes del Cementiri Nou.

 

  


Descarregar pdf
La nostra patronal fa 25 anys
Torra | noticies | 22/06/2021

Estem d'enhorabona!

PANASEF cumpleix 25 anys al servei del sector funerari. Uns anys en els que hem acompanyat a les empreses de serveis funeraris i a tots esl seus professionals. ¡Gràcias per fer-nos partíceps d'aquest viatge!

Avui, mes que mai, ens sentim orgullosos de ser funeraris!


LLegir la notícia en la font original

Sant Josep d'Arimatea, Patró del funeraris
Torra | noticies | 17/03/2021

En el dia del patró dels funeraris, Sant Josep d’Arimatea, volem reivindicar la feina de tots els professionals del sector i fer visible la tasca imprescindible que duem a terme. Avui, més que mai, volem dedicar aquest dia a la memòria dels milers de persones que ens han deixat al llarg d’aquest any que no oblidarem. 
 


Descarregar pdf
Certificació APPLUS PHC de mesures per la Covid-19.
Torra | noticies | 08/01/2021

TORRA, dins del seu compromís de protecció als clients, proveïdors i treballadors i per mantenir la seguretat sanitària davant la pandèmia, implanta la certificació PHC APPLUS de mesures de prevenció i control de Covid-19.

Aquesta implantació certifica que TORRA compleix amb tots els requisits, de Referencial d'Higiene i Control PHC Ed1, per actuar amb la precaució màxima i garantir tots els processos per lluitar contra la Covid-19. Torra implanta totes les normatives sanitàries per mantenir tant els clients com els proveïdors i treballadors dins un estàndard de garanties sanitàries. TORRA certifica que porta un control diari de les seves instal·lacions i tots els seus processos administratius i recursos humans per assolir el màxim de seguretat i el seu compromís en evitar la propagació del virus.


Descarregar pdf
Canvi d'horari al Tanatori de Sabadell
Torra | noticies | 26/10/2020

Amb motiu de l’estat d’emergència declarat per la Generalitat de Catalunya, mentre duri aquest estat, tancarem les instal·lacions del Tanatori de Sabadell a les 21:00 hores.

Per tramitacions de defuncions, continuem donant servei de 24 hores a les nostres oficines ubicades al Parc Taulí.

 


Torra S.A., la funerària que tots els calderins i calderines es mereixen
Torra | reportatges | 01/10/2019

La mort d’un ésser estimat és un moment difícil que necessita un temps d’assimilació. Els familiars tenen dret a escollir amb tota tranquil·litat l’empresa funerària que desitgin. Les residències, centres sociosanitaris i hospitals tenen l’obligació d’informar de l’existència de totes les funeràries de la localitat. L’equip de Torra S.A. està completament a la vostra disposició a les seves oficines ubicades al costat de l’Església.


Descarregar pdf
Torra inaugura 600 columbaris per a cendres al Cementiri de Sabadell.
TORRA | noves instal.lacions | 28/05/2019

Torra S.A., empresa de Serveis Funeraris de Sabadell, continua complint amb el seu compromís d’oferir als ciutadans un cementiri actualitzat i modern, a l’alçada de les necessitats de la societat actual. Coincidint amb la recent aprovació de l’últim Reglament Municipal de Cementiri per part de l’Ajuntament, aquesta mateixa setmana Torra S.A. ha inaugurat la construcció de 600 nous columbaris per a cendres en el Cementiri de Sabadell.  


LLegir la notícia en la font original

Descarregar pdf
Torra S.A. dona 3.400 euros a l'Hospital Sant Joan de Deu de Barcelona i a l'Hospital Parc Taulí­ de Sabadell
TORRA | noticies | 11/03/2019

L'empresa de serveis funeraris Torra S.A. ha donat la setmana passada 3.430 euros a la unitat oncològica infantil de l'Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona i a la unitat de pediatria de l'Hospital Parc Taulí de Sabadell. L'import de la donació es destinarà a millorar el benestar dels més petits i els seus familiars, i serà gestionat per cadascun dels centres hospitalaris.


Descarregar pdf
Torra S.A. compleix 40 anys al servei de Caldes de Montbui i amplia l'horari de les seves oficines a la plaça de l'Església
TORRA | notes de premsa | 18/12/2018

A partir de l'1 de gener de 2019 Torra S.A. ampliarà l'horari d'atenció de les seves modernes oficines ubicades a la plaça de l'Església, atenent ciutadans des de les 8.00 h fins a les 20.00 h cada dia de l'any.

Desembre 2018


Descarregar pdf
Torra SA, la funerària de Caldes de Montbui, fa 40 anys
TORRA | reportatges | 18/09/2018

Amb motiu d'aquest especial aniversari, i com a mostra d'agraïment als calderins, a partir de setembre i durant tot l'any 2019 Torra SA reduirà un quaranta per cent el preu del fèretre, per tal de continuar apostant per una relació de futur, basada en els més alts estàndards de qualitat, al municipi.

Setembre 2018


Descarregar pdf
Torra S.A. celebra la seva Jornada Corporativa sobre la importància del treball en equip per a l'empresa funerària
TORRA | reportatges | 19/01/2016

El passat 9 de gener es va celebrar la Jornada Corporativa de Torra S.A. sota el lema "La importància del treball en equip a l'empresa funerària". Aquest esdeveniment exclusiu per a treballadors es va organitzar amb l'objectiu de donar a conèixer el paper que exerceix cada departament en la companyia, així com les relacions i sinergies en l'àmbit interdepartamental necessàries per continuar oferint un servei funerari de màxima qualitat als ciutadans de Sabadell, Caldes de Montbui, Castellar del Vallès i Sant Llorenç Savall.


Descarregar pdf
Torra S.A., la funerària de Caldes de Montbui: excel.lència en el servei amb les tarifes més econòmiques
TORRA | notes de premsa | 14/12/2018

Torra S.A., la funerària de sempre, compleix 40 anys realitzant la gestió integral de tot el procés de defunció a companyies i particulars a Caldes de Montbui.


Descarregar pdf
Punts d'informació, concert a l'aire lliure i cerimònia laica bilingüe al Cementiri de Sabadell pel dia de Tots Sants 2018
TORRA | notes de premsa | 30/10/2018

Com cada any per Tots Sants, Torra S.A., empresa responsable del serveis funeraris de la ciutat, es posa al servei dels visitants del Cementiri de Sabadell. Durant el dijous, 1 de novembre, en els punts d'informació que l'empresa instal·larà en diferents ubicacions clau del cementiri, el seu equip atendrà totes les qüestions i dubtres dels ciutadans, i també orientarà als qui acudeixin a informar-se sobre l'estat de la concessió dels seus nínxols i sepultures familiars.


Descarregar pdf
Funerària Torra, l'homenatge que tota vida es mereix
Torra | notes de premsa | 09/09/2018

Funerària Torra, l'homenatge que tota vida es mereix


Descarregar pdf
Funerària Torra continua actualitzant les seves instal·lacions per oferir els millors serveis als ciutadans
noticia - maig 2018 | noticies | 15/05/2018

Funerària Torra, empresa de serveis funeraris de Sabadell, ha portat a terme un gran nombre de rehabilitacions i millores de les seves instal·lacions durant els últims anys, motivada pel seu compromís d'oferir els millors serveis als ciutadans. Aquestes remodelacions, realitzades de manera contínua, tenen com a principal objectiu adaptar les instal·lacions i serveis funeraris als canvis i necessitats actuals dels sabadellencs, així com la preservació i millora dels espais històrics d'aquesta ciutat cosmopolita, buscant l'equilibri perfecte entre tradició i modernitat.


Descarregar pdf
Un dia per a l'art i la història a Sabadell: Els ciutadans visitaran el Cementiri de Sabadell
Torra | notes de premsa | 27/04/2018

El proper dissabte 5 de maig a les 17: 00h es celebrarà una visita guiada al Cementiri de Sabadell com a acte central del Programa de Portes Obertes als Centres de Culte, una iniciativa promoguda per la Direcció General d'Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona i la Xarxa de Ciutats Interculturals (RECI). Amb el nom "Capvespre de Creences", aquest primer esdeveniment del programa consistirà en diferents activitats culturals relacionades amb llocs de culte de Sabadell. Els assistents, que podran realitzar la seva inscripció fins al 2 de maig, coneixeran en primera persona la història i evolució d'aquest museu a l'aire lliure, joia arquitectònica i cultural de la ciutat.


Descarregar pdf
Torra S.A. informa - Nota Informativa
Torra SA | notes de premsa | 03/04/2018

Per tal de brindar-li les majors facilitats en moments delicats i gràcies als acords existents amb companyies funeràries locals, si el seu ésser estimat ha traspassat en una de les següents poblacions i vol fer el servei de defunció a Sabadell, Castellar del Vallès, Sant Llorenç Savall o Caldes de Montbui, pot posar-se directament en contacte amb nosaltres: Barcelona (ciutat), Barberà del Vallès, Cerdanyola del Vallès, Montcada i Reixac, Palau-solità i Plegamans, Ripollet, Rubí, Sant Quirze del Vallès, Santa Perpètua de Mogoda, Sentmenat, Sant Cugat del Vallès, Polinyà del Vallès, Badia del Vallès, Sabadell, Castellar del Vallès, Sant Llorenç Savall, Caldes de Montbui.


Descarregar pdf
Funerària Torra col·labora amb el projecte solidari Una Onada de Petits Somriures a benefici de l'àrea de pediatria de l'hospital Parc Taulí
Torra SA | notes de premsa | 24/10/2017

L’empresa de Serveis Funeraris Torra S.A. de Sabadell s’ha sumat, a través de la donació de 3.000 €, al projecte  ‘Una onada de petits somriures’, que té com a finalitat la transformació de la planta de pediatria de l’Hospital Parc Taulí en un fons marí de fantasia i joc, amb l’objectiu de millorar notablement el confort dels més petits en els seus ingressos hospitalaris i, també, dels seus familiars o acompanyants.


Descarregar pdf
Funerària Torra S.A. oferirà els seus serveis les 24 hores del dia a l'oficina d'atenció al client de Parc Taulí
Torra SA | notes de premsa | 07/10/2017

A partir de la setmana vinent Funerària Torra S.A. ampliarà a 24 hores l’horari de l’oficina d’atenció al client de Parc Taulí, a Sabadell.

Des de l’obertura en horari nocturn el passat mes de juliol de 2016, Funerària Torra S.A. ha atès més de 802 famílies, assessorant-les i acompanyant-les durant tot el procés funerari. Un any i mig més tard i per tal de ser més a prop dels ciutadans de Sabadell en un moment tan delicat com és la mort d’un ésser estimat, l’empresa ha decidit ampliar l’horari i fer-lo ininterromput.


Descarregar pdf
Quotes de conservació del Cementiri de Sabadell 2.017
Torra SA | notes de premsa | 01/05/2017

Anunci de cobrament del padró de la taxa de manteniment i conservació de Cementiri 2017

Els REBUTS de padró de la taxa anual de MANTENIMENT I CONSERVACIÓ DE CEMENTIRI de l’exercici 2017 es poden fer efectius, en període voluntari, des del 16 de maig fins al 16 de juliol al llocs següents:

 

 • A LES NOSTRES OFICINES
 • A ENTITATS BANCÀRIES o CAIXES D’ESTALVI DE SABADELL
 • ALS CAIXERS AUTOMÀTICS DE “LA CAIXA”

Per rebre més informació restem a la seva disposició a les nostres oficines.

Horari d’atenció al públic de dilluns a divendres de 9 a 14h i de 15 a 17h

També els podem atendre al telèfon 93.727.02.54    

o per l’email: cementiri@funerariatorra.com


Descarregar pdf
TORRA torna a colaborar amb la Creu Roja
Torra SA | notes de premsa | 28/02/2017

Torra S.A. és empresa sòcia de la Creu Roja des d'octubre de 1994, aportant una ajuda econòmica que permet atendre als col·lectius més vulnerables, així com a desenvolupar els projectes humanitaris de la institució. En els passats mesos Torra ha renovat la seva aportació fins al desembre del 2018 per a mantenir el seu compromís amb la societat.


El Especial Cementerios 2016 de Revista Funeraria dedica 4 páginas al Cementerio de Sabadell
Revista Funeraria 12/2016 | noticies | 20/12/2016

“Ahora que lo pienso...Tengo tantas cosas entre manos, trabajos urgentes. No me acordaba de que también tengo que morir”, escribió Joan Oliver i Sallarès en su poema ‘A mí’ en el año 1977. Considerado uno de los poetas y dramaturgos más importantes de la literatura catalana del Siglo XX, este ilustre sabadellense conocido por su pseudónimo, Pere Quart, descansa en el Cementerio de Sabadell. Tres décadas después de su fallecimiento, Christopher González, como cada mañana desde hace seis años, arregla cualquier desperfecto y limpia los caminos del camposanto.


Descarregar pdf
Funerària Torra col·labora en una jornada especial d'ajuda al dol per Nadal
Torra SA | notes de premsa | 15/12/2016

La capella del Tanatori de Sabadell va rebre a mig centenar de veïns en la conferència de Nadal organitzada pel Grup de Dol de Sabadell en col·laboració amb Funerària Torra S.A i l'empresa de serveis musicals Musica Vivit.

Són unes dates en les quals tots recordem als familiars que ja no hi són. Per la nostra banda volem recolzar i col·laborar per donar continuïtat al servei realitzat  als nostres veins, posant el nostre granet de sorra en iniciatives com són aquesta conferència del Grup de Dol, que puguin ajudar al fet que aquest procés de canvi no minvi la il·lusió per celebrar el Nadal”, explica Xavier Pons, Gerent de Funerària Torra S.A


Descarregar pdf
Funerària Torra fa donació de 3.500 euros en lots infantils durant el Gran Recapte de Sabadell
Torra SA | notes de premsa | 05/12/2016

L’empresa de Serveis Funeraris Torra S.A.de Sabadell ha participat l´últim cap de setmana de novembre en la nova edició del Gran Recapte d’Aliments de Sabadell. L'empresa, habitual col·laboradora del Rebost Solidari de Sabadell, ha donat 3.500 euros per concepte de lots infantils per a vacances de nadal 2016 i estiu 2017.


Descarregar pdf
Cementiri de Sabadell, un museu a l'aire lliure preparat per al dia de Tots Sants
Torra SA | notes de premsa | 27/10/2016

El cementiri de Sabadell està preparat per rebre més de 15.000 visitants i celebrar la festivitat de Tots Sants gràcies, entre d’altres, al dispositiu d’atenció al visitant i al reforç dels serveis que l’equip de Funerària Torra ofereix des de fa 2 setmanes fins el dia 1 de novembre. Torra SA presenta a les més de 15.000 visitants les últimes millores d’accessibilitat i manteniment d’aquest patrimoni cultural i paisatgístic amb  un equip que atendrà els visitants a 3 carpes d’informació.

L’ús d’adhesius durant la campanya d’actualització 2016 permetrà que els familiars també puguin aprofitar la seva visita per informar-se sobre l’estat de la concessió de la seva sepultura. A més la capella del cementiri de la ciutat vallesana oferirà 3 concerts de música antiga i sacra, que se celebraran a les 11, 12 i 13 hores

El dia 1 de novembre, el cementiri romandrà obert de 9 a 18 hores.


Descarregar pdf
Funerària Torra S.A. obre a Caldes de Montbui una nova oficina d'assistència al client
Torra SA | notes de premsa | 30/05/2017

Funerària Torra S.A. obre una nova oficina d’atenció al client a Caldes de Montbui, a la representativa plaça de l’Església, l’eix de vianants de la localitat vallesana.  La companyia és conscient de les necessitats derivades d'un moment tan delicat com és la mort d'un ésser estimat, per això ha volgut reforçar el seu compromís amb Caldes de Montbui amb l’obertura d’aquesta nova oficina.


Els serveis funeraris de Sabadell reforcen la seva aposta pel medi ambient i la innovació
Diari de Sabadell | noticies | 17/09/2016

Funerària Torra, compromesa amb la preservació de l'entorn, incorpora uns nous vehícles elèctrics per als treballadors al cementiri. 

La sensibilització pel medi ambient es trasllada a les diferentes àrees d'activitat dels serveis funeraris. Tant al cementiri com al crematori, la gestió completa de residus es fa de manera eficient i segons dicta la normativa vigent. 


Descarregar pdf
Entrevista a Xavier Pons Torra
Diari de Sabadell | noticies | 02/08/2016

Xavier Pons Torra és el director gerent de la funerària Torra, S.A., concesionaria d’aquest servei i del cementiri des del 2010 quan van guanyar el concurs convocat per l’Ajuntament.

Xavier Pons pertany a la quarta generació que regenta aquest negoci familiar.

Quines han estat les principals actuacions en els cinc anys de la nova concessió?

Nosaltres, com concessionaris del cementiri, hem estat obligats a fer una sèrie d’inversions de millora com ara la pavimentació dels vials, carrerons, la connexió de les dues parts del cementiri, acondicionar la capella. Hem donat feina a 16 persones de Sabadell per fer-se càrrec de l’àrea operativa del manteniment del cementiri, el crematori, tanatori i les oficines en altres municipis on també prestem els nostres serveis.

Sobre si les concessions han de ser per 50 o 99 anys quina és la posició de l’empresa Torra, S.A.?

El que hem de dir és que tot el que fa Torra,S.A. és per encàrrec de l’Ajuntament. El cementiri és municipal i tot el que es fa està autoritzat i consensuat amb l’Ajuntament. Les taxes, períodes de concessió, tot depèn de l’Ajuntament. Torra no pot decidir per si sola aplicar tarifes ni fer qualsevol intervenció en el cementiri.

Aleshores quan es diu que la taxa és molt cara...

És una taxa municipal, com l’IBI, l’IAE, la de residus, etc. Encara que llavors la cobri una empresa concessionària com nosaltres. Però tot està reglamentat.

I pel que fa a l’IVA?

Sí, també hem sentit queixes per l’IVA que genera la taxa, però a Terrassa, que ho porta una empresa municipal, també carrega l’IVA. Sempre que es faci a través d’una empresa aquest IVA seguirà sent-hi.

Una altra de les polèmiques és tot el relacionat amb la renovació del padró.

Nosaltres el que hem fet ha estat actualitzar el padró. En aquests 5 anys que portem hem aconseguit contactar amb quasi quatre mil persones propietàries de sepultures i nínxols que no estaven localitzats i s’han incorporat al padró del cementiri. També hem renovat concessions que estaven caducades. Tot ha anat funcionant fins ara.

Què en diu de la diferent interpretació del termini de les concessions funeràries de 50 o 99 anys?

L’any passat l’Ajuntament va estar més de mig any mirant amb els seus serveis jurídics el raonament que presentava el Síndic Municipal de Greuges per defensar els 99 anys enfront de la posició municipal dels 50 anys. Durant mig any van estar paralitzades les operacions de renovacions fins que l’Ajuntament va decidir que havia de prevaldre els seu criteri dels 50 anys.

I vostès?

Com deia abans nosaltres no hi entrem ni sortim. Complim amb el que ens diu l’Ajuntament.

Però hi ha persones que s’han negat a fer la renovació per considerar que correspon a 99 anys?

Si, evidentment, poden negar-se o pensar que el critieri del Síndic és el correcte, i interpolar els seus recursos per si li donen la raó. L’escrit que enviem, sobre que s’ha acabat la concessió de 50 anys, està consensuat amb l’Ajuntament.

Les enganxines que algunes persones s’han trobat als seus nínxols i tombes també és per això?

Efectivament, en aquells nínxols o sepultures que no disposem de cap dada els demanem que es posin en contacte amb nosaltres.

Quantes sepultures encara hi ha que no saben a qui correspon?.

Unes 5 o 6 mil, un percentatge encara bastant alt.

Una altra de les polèmiques sorgides han estat els periodes de concessió, si han de

ser a 30 o 50 anys.

Això també està a la taula de l’Ajuntament. Fins ara eren a 30 anys els nínxols i a 50 anys les tombes. Hi ha certa demanda social que els terminis siguin més curts per abaratar els preus de les renovacions.

Això repercutiria en el cost del funcionament del cementiri?

El cementiri té un cost d’un milió i mig d’euros anual. Amb la campanya de renovació ingressem

uns 700 mil euros, i amb la venda d’unitats d’enterrament noves i de segona mà uns 300 mil euros més. En falten 500 mil més. Amb les campanyes de renovació aconseguim una mica cuadrar els números, tot i que des del 2010 fins ara portem un déficit de 800 mil euros en la gestió del cementiri.

L’Ajuntament és conscient que els números del cementiri no surten?

Per descomptat. Hi ha una auditoria anual tant dels serveis del cementiri com de la funerària on queda reflectit tot això.

A l’Ajuntament li correspon fer-se càrrec d’això, no?

Bé, l’Ajuntament ha de garantir l’equilibri econòmic de la concessió però, de moment, encara no ho hem sol·licitat.

De moment estem dins de les converses per veure com es desencalla el tema.


Descarregar pdf
Millora dels serveis funeraris
Torra SA | notes de premsa | 01/08/2016

L’empresa Torra, S.A., concessionària dels serveis municipals funeraris, ha fet una aposta per la proximitat amb la implantació d’unes noves oficines a la zona comercial del Parc Taulí que ha tingut molt bona acollida, ja que facilita els tràmits a les persones que tenen un difunt.

Ara es plantegen per primers de 2017, ampliar l'horari d'obertura al crematori, creant una oficina d'atenció a les famílies i per la recollida de cendres.

 


La Funerària Torra obre una oficina nocturna a l'Hospital de Sabadell
Torra SA | notes de premsa | 12/07/2016

La Funerària Torra ha obert un nou espai d’atenció a les famílies al Parc Taulí.

L’oficina està ubicada a la zona comercial de l’Hospital i estarà oberta en horari nocturn, de 10 de la nit, fins a les 8 del matí.

La companyia ha apostat per ampliar i reforçar els seus serveis per cobrir totes les necessitats de les famílies en un moment tan delicat com és la mort d’un familiar.

Gràcies a aquesta oficina, els ciutadans de Sabadell i de tota l’àrea d’influència del Parc Taulí disposaran d’atenció immediata i personalitzada.

La Funerària Torra explica que de les 1.685 defuncions que es produeixen de mitjana a Sabadell cada any, el 35% es produeixen de nit: «Els familiars han d’esperar al matí per començar el procés d’enterrament». És per això que l’oficina ha decidit ampliar l’horari i oferir els seus serveis amb atenció personalitzada durant 24h al dia.


LLegir la notícia en la font original

Segway al Cementiri
Torra SA | notes de premsa | 08/02/2016

Per tal de donar un millor servei hem dotat als nostres operaris de dos vehicles Segway per desplaçar-se pel Cementiri. El Segway és una eina eficient, silenciosa i ecològica que ens permet cobrir millor el Cementiri i augmentar les rondes i la supervisió del Cementiri i alhora atendre les incidències i les necessitats dels usuaris amb més celeritat.


Reformes al Cementiri
Torra SA | notes de premsa | 15/02/2016

Per tal de continuar amb el seu pla d'inversions, Torra començà el dia 15 de febrer amb un seguit d'actuacions per millorar les instal·lacions del Cementiri Municipal. Aquesta inversió de 700.000 euros es farà a diferents indrets del Cementiri.


Omneo
Torra SA | notes de premsa | 11/01/2016

Seguint les noves tendències i d'acord amb les noves tecnologies, Torra ofereix un nou producte per conservar les cendres dels difunts. Consisteix en solidificar les cendres per a convertir-les en una peça de disseny, en forma de prisma i de tacte suau i delicat, que es personalitza amb el nom del difunt. Omneo porta un dispositiu al seu interior que permet, mitjançant tecnologia MFC, connectar amb el perfil del difunt a la plataforma Omline.com


LLegir la notícia en la font original

Banc d'ulls
Torra SA | notes de premsa | 04/01/2016

Com ja és habitual, aquest any Torra ha renovat la seva col·laboració amb el Banc d'ulls. Aquesta pràctica és gratuïta i voluntària, i permet que amb la còrnia del finat, una persona invident pugui recuperar la vista i una vida sociolaboral plena.


LLegir la notícia en la font original

Minibús elèctric
Torra SA | notes de premsa | 25/09/2015

Torra ha estrenat un Minibús elèctric al Cementiri de Sabadell per ajudar a les persones amb mobilitat reduïda durant els enterraments. El vehicle té 9 places i està dissenyat per arribar a qualsevol punt del Cementiri Municipal. D'aquesta manera Torra s'apropa un cop més a les necessitats dels usuaris del Cementiri a l'hora que acompleix amb el seu compromís amb el mediambient.


Rebost Solidari
Torra SA | notes de premsa | 25/12/2015

L’empresa de Serveis Funeraris Torra S.A.de Sabadell i els seus treballadors han lliurat una aportació de 3.885 euros al Rebost Solidari de la mateixa ciutat. Aquesta quantitat serà destinada a dos objectius, per una banda l’alimentació infantil de nadons de entre 0 i 12 mesos i en segon lloc a l’adquisició de productes d’higiene personal.

Conscients de la situacio actual d’inestabilitat econòmica i les conseqüents mancances per a les persones més necesitades. Torra S.A. té la intenció de mantenir aquest tipus de col·laboració amb entitats solidàries com l’esmentat Rebost Solidari de Sabadell.


Nou parc infantil inaugurat a Torra
Torra SA | notes de premsa | 01/01/2016

Torra, per tal de donar resposta a la necessitat de distreure als més menuts mentre els seus pares siguin de visita al tanatori, ha destinat 40 m2 a un espai lúdic pels més petits. Ubicat al costat del bar, permetrà que els pares puguin vigilar amb comoditat els seus fills mentre jugan, mitjançant uns miralls.

Aquest nou projecte consisteix en un espai exclusiu pels nens, amb un terra tou, i amb unes taules i cadires on poden jugar o pintar. Les seves parets s'han convertit en una gran pissarra, també s'ha dotat l'espai d'una televisió i una play station.

 


Donació a Sant Joan de Déu
Torra SA | notes de premsa | 13/03/2015

En col·laboració amb el departament d'Oncologia infantil de l'Hospital de Sant Joan de Déu, Torra S.A. ha donat els ingressos de la recuperació i reciclatge de metalls del seus serveis per a destinar-los als estudis i les tasques d'atenció Infantil de l'esmentada institució.


Torra S.A. renova la seva aportació a la Creu Roja fins el 2.016
Torra SA | notes de premsa | 11/03/2015

Torra S.A. és empresa sòcia de la Creu Roja des d'octubre de 1994, aportant una ajuda econòmica que permet atendre als col·lectius més vulnerables, així com a desenvolupar els projectes humanitaris de la institució. En els passats mesos Torra ha renovat la seva aportació fins al desembre del 2016 per a mantenir el seu compromís amb la societat.


LLegir la notícia en la font original

Obres al Cementiri de Sabadell
Torra SA | notes de premsa | 31/10/2012

L'any 2009, el Ple municipal de l'Ajuntament de Sabadell va aprovar el Pla Director del Cementiri. S'hi especificaven diferents millores que hauria de dur a terme l'empresa concessionària, que des del 2010 és l'empresa Torra, S.A.. El contracte incloïa la realització, per part del concessionari, d'una sèrie d'inversions aprovades posteriorment pel Ple.

Actualment es troben en procés d'execució la urbanització i millora de la pavimentació del Cementiri vell, la zona d'aparcament i accessos al cementiri, i nou vial d'accés al cementiri i de connexió amb la carretera de Torre-romeu. 

La primera fase de la urbanització i millora de la pavimentació del Cementiri vell s’ha enllestit el mes d’Octubre i ha costat 429.427,77 euros. 

D'altra banda, s'està treballant en la zona d'aparcament, on es preveu crear 500 places d'aparcament. L'import de l'obra és de 1,4 milions d'euros, i tot i que es preveu que es finalitzi durant el segon semestre del 2013 podrà començar-se a utilitzar a finals d'octubre. 

Paral·lelament s'està fent el nou vial d'accés al cementiri, que connectarà amb la carretera de Torre-romeu. La previsió de finalització és per primer semestre de 2013. 

Actualment està en procés de redacció el projecte de proposta d'ampliació del Cementiri municipal en l'actual tram de carretera que separa els recintes vell del nou. Es tracta d'una actuació sobre una superfície de 7.800 m2, i s'hi ampliarà la capacitat dels nínxols amb 3.550 més. El proper pas és l'aprovació del projecte bàsic de tot juntament amb el projecte executiu corresponent a una primera fase de nínxols. Es preveu aprovar els projectes cap a l'octubre del 2012, i poder finalitzar la construcció de la primera fase de nínxols el juliol 2013. 

 

Millores ja finalitzades 

Com a intervencions ja finalitzades destaca el crematori, que està en funcionament des de fa un any. Es tracta d'una inversió necessària per al desenvolupament del Pla Director del Cementiri Municipal, que va significar una despesa d'aproximadament 1.400.000,0 euros. 

També s'ha construït un bloc lineal de 270 nínxols al carrer del Zodíac, que es va finalitzar al novembre de 2011 i va comportar una inversió aproximada de 245.000,0 euros.


Concert de Tots Sants al Cementiri de Sabadell
Torra SA | notes de premsa | 31/10/2012

Programa per al concert de Música Clàsica que tindrà lloc a la Capella del Cementiri de Sabadell el dia 1 de Novembre

 

 

 

 

 

Programa: 

11h / 12h

Efemèride musical

Eduard Toldrà, en conmemoració amb el 50è aniversari de la seva mort 

(sobre poemes de Josep Carner) 

 • Canticel 
 • Cançó incerta 
 • "Aquest camí tan fi, tan fi, qui sap on mena... qui sabrà mai, aquest camí a què ens convida? I és camí incert, cada matí, n'és cada vida." 

 

Claude Debussy 

 • Syrinx (per a flauta sola) 

 

Frederic Mompou, 25è aniversari de la mort 

 • Elegia: Damunt de tu només les flors 
 • "Damunt de tu només les flors, eren com una ofrena blanca, la llum que daven al teu cos, mai més seria de la branca..." 

 

Kazuo Fukushima Mei 

 • peça japonesa sobre el decés

 

Eduard Toldrà (poema de Tomàs Garcés)

 • Cançó de comiat
 • "Adéu, galant terra, adéu..."

 

Joan Codina, flauta travessera

Olga Miracle, soprano

Sònia Chocron, piano

 

 

13h / 16.30h 

Música de Bach en un dia de reflexió 

Johann Sebastian Bach

 • Andante, Siciliana
 • Partita en la menor (allemande, corrente, sarabande, bourrée anglaise)
 • Sonata en do major (andante-presto, allegro, adagio, minuet I, minuet II)

 

Joan Codina, flauta travessera

Olga Miracle, baix continu


Torra, S.A. es prepara la celebració de Tots Sants d'enguany
Torra SA | notes de premsa | 31/10/2012

El Cementiri de Sabadell es prepara per la celebració de Tots Sants durant tots aquests dies, i TUS reforça el transport per arribar-hi. L'horari d'apertura del Cementiri serà de 9 del matí a 6 de la tarda els dies 30 i 31 d'octubre i 1, 2,3 i 4 de novembre.

A més programem un Concert de Música Clàsica a la Capella del Cementiri a càrrec de MusicaVivit a les 11 i a les 13 hores. http://www.olgamiracle.com/programes/Concert-de-Tots-Sants-ID-231

També amb motiu de la festivitat de Tots Sants, Transports Urbans de Sabadell reforça les línies d'autobús per arribar al Cementiri. A més, incorpora un servei especial des de la Rambla Ibèria amb una freqüència de pas de 10 minuts.

Trobareu tota la informació relativa al reforç del transport en aquest enllaç. http://www.sabadell.cat/es/fitxa-agenda/8501-agenda-1085333


Obres al cementiri
Diari de Sabadell | noticies | 07/07/2011

En resposta a la informació publicada a la secció “La Calle” (D.S. 2-11-10), sobre les obres al Cementiri, voldria puntualitzar que la tanca que apareix a la fotografia tapa una petita reparació puntual de connexió de recollida d’aigües. Provisionalment es va posar aquesta tanca per evitar possibles entrebancs, però el pas va estar obert des del divendres i tot el dissabte, i les persones van estar passant per aquest camí amb tota normalitat i tranquil·litat. Les obres que s’han dut a terme al passeig central del Cementiri, des de l’entrada principal fins a la capella, són treballs de pavimentació del camí principal, del que es coneix com la creu del cementiri vell. Justament perquè aquest tram dels carrers principals en forma de creu és el més utilitzat aquests dies i el paviment que hi havia era de grava, que dificulta molt el pas amb cadires de rodes o a persones amb mobilitat reduïda, es va accelerar la construcció de la subbase de formigó del nou paviment, per aconseguir que el pas fos millor per a les persones.


Sabadell tindrà crematori el novembre
Diari de Sabadell | noticies | 07/07/2011

Los servicios funerarios de Sabadell, que gestiona la empresa Torra, se amplían este año con la puesta en marcha del crematorio municipal, que está previsto inaugurar coincidiendo con la celebración de Todos los Santos. De este modo, se dará respuesta a la creciente demanda que han experimentado las incineraciones en los últimos años, y que en Sabadell ya representan un 35 por ciento del total de defunciones. El equipamiento podrá incinerar 1.600 difuntos al año.